RDCR 301 Exam sample questions

Posted on June 24, 2008. Filed under: Archieve | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

1. A subreport that gets its parameter values from fields in the main report is a

a. Unlinked subreport

b. Linked subreport

 

Ans: b

 

2. On-demand subreports are or can be

a. Linked

b. Unlinked

c. Executed when the user clicks the hyperlink

d. Opened in-place in the report

e. Opened in their own Preview tab

Ans : a, b, c, e

 

3. Which methods can be used to share data between a report and a subreport?

a. Selection formulas

b. Parameters

c. Global variables

d. Shared variables

e. Stored procedures

Ans : b, d

 

4. A shared variable must be declared in the main report before it is used in a

subreport.

a. True

b. False

Ans : b

 

5. If Convert Other NULL Values to Default is checked, then

a. NULL numeric formulas will return zero.

b. NULL string formulas will return blank.

c. NULL numeric database fields will display as zero.

d. NULL string database fields will display as blank.

Ans: a, b

 

6. What is the result of the following formula if Quantity is NULL, Price is $1.50,

and all report options are at their defaults?

{Quantity}*{Price}

a. Zero

b. $1.50

c. NULL

d. An error

e. 1

Ans :c

 

7. There are three records in a report. The values of FieldA are 100, NULL, and 50.

You insert a summary on FieldA and choose Average. What will the average be?

a. 75

b. 50

c. NULL

d. An error

e. Zero

 

Ans:a

 

8. Which of the following data source types are selected for use in a report via the

Database Expert?

a. Tables

b. Views

c. Stored procedures

d. SQL Commands

e. Business Views

Ans : All

 

9. The Current Connections folder lists

a. Data sources used in the active report file

b. Data sources used in all open report files

c. Connected data sources for the active report file

d. Connected data sources for all open report files

e. All connected data sources

Ans: e

 

10. The Add Command is not supported for which of the following database types?

a. Oracle

b. DB2

c. SQL Server

d. Informix

e. Sybase

Ans: b, d, e

 

11. OLE DB is similar to ODBC except that

a. No database layer is required.

b. An OLE DB provider is required instead of an ODBC driver.

c. Crystal Reports does not supply OLE DB providers.

d. Crystal Reports does not supply ODBC drivers.

e. OLE DB only works against Microsoft databases.

Ans :d

 

12. Which of the following could be used in a record selection formula that is

passed to the server?

a. @Discount

b. %Discount

c. #Discount

d. ?Discount

e. IsNull

 

Ans : b, d, e

 

13.  Which two utilities can be used to test ODBC connections and run queries?

a. SQLCon32

b. ODBC Trace

c. ODBC Test

d. Dependency Walker

e. Modules

Ans : a, c

About these ads

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

One Response to “RDCR 301 Exam sample questions”

RSS Feed for Crystal Reports XI discussion forum Comments RSS Feed

great efforts !

Thanks,
Just Desi


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: